למנצח בנגינות בצורת המנורה

הסודות העצומים הטמונים במזמור זה, בקריאתו כצורת המנורה , מלמעלה למטה ומשמאל לימין - מהווים סגולה עצומה וחשובה להתמודדות מול חבלי משיח וישועה פרטית.

למנצח בנגינות בצורת המנורה

רקע

הראה הקב"ה לדוד המלך עליו השלום ברוח הקודש את מזמור "למנצח בנגינות אלוהים יחננו",  כתוב על טס של זהב מופז עשוי בצורת המנורה  וכן הראה אותו גם למשה רבינו עליו השלום.

והיה דוד המלך ע"ה נושא זה המזמור כתוב ומצויר וחקוק במגינו בטס של זהב כצורת המנורה וכשהיה יוצא למלחמה, היה מכוון בסודו ובכך ניצח את אויביו שהיו נופלים לפניו.

המזמור שנכתב כאמור ע"י דוד המלך ע"ה , טמונים בו סודות גדולים ונפלאים ובתוכו נרמזים וכתובים שמות קדושים ואין זה כאן המקום להרחיב ולפרט.

הספרים הקדושים מפליגים בשבח אמירת למנצח בנגינות בצורת המנורה ועל כך כותב המהרש"ל:   "ואמרו חכמים בעלי הקבלה שכל מי שיראה זה המזמור בכל יום מצוירת כצורת מנורה , ימצא חן ושכל טוב בעיני אלוקים ואדם .  

וכל מי שמתפלל אותו זה המזמור בכל יום בהנץ החמה , לא יקרה לו שום גזירה רעה ויהיה חשוב לפני בורא עולם יתברך הקב"ה כאילו הוא מדליק נרות בית המקדש ויהיה מובטח שהוא בן העולם הבא" (ספר: "מנורת זהב טהור"  למהרש"ל).

כותב החיד"א בספר: "עבודת הקודש"  חלק:   "צפורן שמיר" – סימן ב',  אות ח"י:

"מה מאוד הפליגו באמירת למנצח בנגינות בציור מנורה. וכתבו ז"ל ששכרו רב ועצום . וראיתי קונטרס בכ"י לראשונים בזה בסודותיו ותועלותיו ולפחות לעשות נחת רוח ליוצרינו  , נאמר אותו בכוונה בציור מנורה כתוב על קלף"

תמצית המעלות והסגולות במזמור זה 

  • .כל מי שרואה מזמור זה בכל יום בצורת המנורה, ימצא חן ושכל טוב בעיני אלוהים ואדם. 
  • .כאשר תלוי על הקיר בביתו , כשכתוב על גבי קלף כשר , יגן עליו ועל בני ביתו מכל צרה שלא תבוא. 
  • .כל האומרו בכל יום בנץ החמה , לא יקרה לו מקרה רע באותו היום ומובטח לו שהוא בן העולם הבא. 
  • .האומרו בכל יום שבע פעמים , כאילו מקבל פני שכינה ולא יחסר מזונו ויזכה להצלחה. 
  • .האומרו בכל יום בימי ספירת העומר אחרי ברכת הכהנים , לא יקרה לו שום נזק במהלך השנה. 
  • כל האומרו בכל יום שבע פעמים לפני שיוצא לדרך יכוון בו כי ילך לשלום ולהצלחה ויחזור בשלום. 
  • .האומרו , חשוב כמדליק נרות בבית המקדש. 
  • תיקון גדול לטהר המחשבה . 

הביאור המלא  לקריאת  המזמור  

לַמְנַצֵּח בִּנְגִינת מִזְמוֹר שִׁיר: 

מזמור זה הוא תפילה על הגאולה ומבקש שתהיה לנו תשועה נפשית וגופנית במהרה. 

אֱלהִים יְחָנֵּנוּ וִיבָרְכֵנוּ יָאֵר פָּנָיו אִתָּנוּ סֶלָה: 

שהקב"ה ייתן חינו וחסדיו עלינו ויברכנו ויאר פניו אלינו להראות לנו פנים שוחקות ושיצליחנו בכל מעשה ידינו לעולם ועד. 

יְחָנֵּנוּ - שיגאלנו מן הצרות בדרך חן וחסד אפילו אם לא נהיה ראויים לכך. 

וִיבָרְכֵנוּ - בברכת עושר , נכסים וכבוד , חיים ארוכים ובנים. 

יָאֵר פָּנָיו אִתָּנוּ יאיר בהשפעתו עלינו להאיר שכלנו שנשיג מושכלות התורה בשלמות. 

סֶלָה -  לעולם ועד.  

לָדַעַת בָּאָרֶץ דַּרְכֶּךָ בְּכָל-גּוֹיִם יְשׁוּעָתֶךָ: 

שעל ידי שיראו את מידת טובו של הקב"ה לישראל שהוא משפיע עליהם כל הטובות האלו ויוודע בעולם דרכיו הטובות של הקב"ה ודרכי טובו שעושה בעולם , אז כל אומות העולם יראו וילמדו את הנהגתו שהוא מגן ומושיע. 

יוֹדוּךָ עַמִּים אֱלֹהִים יוֹדוּךָ עַמִּים כֻּלָּם:  

הוא חוזר ואומר על הנאמר קודם וככופל את העניין שוב , שכשיראו העולם את מידת טובו של הקב"ה , יודו לו לקב"ה וישבחוהו כל העמים וכל האומות כולם. 

יִשְׂמְחוּ וִירַנְּנוּ לְאֻמִּים כִּי-תִשְׁפּט עַמִּים מִישׁר וּלְאֻמִּים בָּאָרֶץ תַּנְחֵם סֶלָה: 

חוזר ואומר שלאחר שיראו את הנהגת הטוב והיושר שעושה השי"ת עם ישראל ומשפיע עליהם כל הטובות הנ"ל , ישמחו וירננו כל האומות בכך שיראו את משפטי ה' שצדקו יחדיו וכיצד הוא מנהיג את ישראל ביושר וברחמים ומאידך גיסא , את המשפט שעושה למלכות האומות שיענשו. אז שאר העמים שלא באו למלחמה על ישראל , יודו לקב"ה וישמחו שלא באו כי יראו בעליל שהקב"ה שופט צדיק בצידקתו ורשע ברישעתו. 

יוֹדוּךָ עַמִּים אֱלֹהִים יוֹדוּךָ עַמִּים  כֻּלָּם: 

חוזר וכופל העניין הנ"ל. יודו לך העמים על משפטייך הישרים הן מצד שיראו את גבורותיך העצומים היינו , בחינת "אלוהים" שהוא דין במה שתשפוט את מלכי אומות העולם והן יודוך העמים כולם , שיראו את מידת טובך וחסדיך שאתה עושה בעולם.

אֶרֶץ נָתְנָה יְבוּלָהּ יְבָרְכֵנוּ אֱלֹהִים אֱלהֵינוּ: 

בא לומר על השפע והברכה הגדולה שתהיה בארץ ישראל בזמן הגאולה ,שאע"פ שיבואו אליה עמים רבים ויהיו צריכים למזון רב , בכל זאת יהיה שפע וברכה שיספיק המזון לכולם. ואומר כאן בדרך רמז: "ארץ נתנה יבולה" - אע"פ שארץ ישראל כבר נתנה את יבולה וקצרו את התבואה של שנה זו , בכל זאת: "יברכנו אלהים אלהינו" – שתשרה הברכה בתבואה זו באופן שיהיה גם לאומות העולם לשׂבוֹע ולהותיר.

יְבָרְכֵנוּ אֱלֹהִים וְיִירְאוּ אוֹתוֹ כָּל-אַפְסֵי-אָרֶץ:

חוזר ואומר: "יברכנו אלהים" , שאחר שיראו כל אומות העולם כיצד הקב"ה מברך את ישראל ועושה עימם את כל הטובות הגדולות האלה , לגודל טובות אלה , יגיע שמועתו אף למרחקים. אז: "יראו אותו כל אפסי ארץ" , גם אותם הרחוקים שנמצאים בקצוות הארץ , ישמעו את כבודו וגודלו של הקב"ה בראותם שהוא משגיח ומשיב גמול טוב לטובים וירַאוּ ממנו וישבחוהו.

עד כאן החלק עפ"י הפשט. אם יהיה לי כוח וזמן, אעלה גם, בלי נדר, את החלק ברובד הרמז והסוד.